
Appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia
Appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia vie makumatkalle Kreikkaan. Tuore appelsiinimehu viimeistelee tämä Teresa Välimäen jälkiruoan.
Ainekset
- 4-5 appelsiinia
- 2 rkl voita
- 2 rkl hunajaa
- 0.5 tl anista
Lisäksi:
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl voita
- 1 dl pecanpähkinöitä rouhittuna
- 100 g vaniljahalvaa murennettuna
tarjoiluun:
- vaniljajäätelöä
- 1 ppelsiini lohkoina
Valmistusohje
1. Kuori appelsiinit ja leikkaa viipaleiksi.
2. Sulata paistinpannulla voi ja lisää hunaja sekä anis. Kiehauta ja kääntele appelsiiniviipaleet seoksessa. Nosta viipaleet hetkeksi lautaselle.
3. Lisää pannulle 2 rkl hunajaa ja 1 rkl voita. Kiehauta ja lisää pähkinät. Nosta pannu liedeltä.
4. Kokoa tarjoilumaljaan kerroksittain appelsiinia, hunajapähkinäsiirappia ja halvaa. Tarjoile heti vaniljajäätelön kera. Purista annosten pinnalle vielä tuoretta appelsiinimehua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous