Reseptit

Appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia

19.3.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia vie makumatkalle Kreikkaan. Tuore appelsiinimehu viimeistelee tämä Teresa Välimäen jälkiruoan.

Ainekset

4-5 appelsiinia
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
0.5 tl anista

Lisäksi:

2 rkl hunajaa
1 rkl voita
1 dl pecanpähkinöitä rouhittuna
100 g vaniljahalvaa murennettuna

tarjoiluun:

vaniljajäätelöä
1 ppelsiini lohkoina

Valmistusohje

1. Kuori appelsiinit ja leikkaa viipaleiksi.

2. Sulata paistinpannulla voi ja lisää hunaja sekä anis. Kiehauta ja kääntele appelsiiniviipaleet seoksessa. Nosta viipaleet hetkeksi lautaselle.

3. Lisää pannulle 2 rkl hunajaa ja 1 rkl voita. Kiehauta ja lisää pähkinät. Nosta pannu liedeltä.

4. Kokoa tarjoilumaljaan kerroksittain appelsiinia, hunajapähkinäsiirappia ja halvaa. Tarjoile heti vaniljajäätelön kera. Purista annosten pinnalle vielä tuoretta appelsiinimehua.