19.3.2014

Appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

4-5 appelsiinia
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
0.5 tl anista

Lisäksi:

2 rkl hunajaa
1 rkl voita
1 dl pecanpähkinöitä rouhittuna
100 g vaniljahalvaa murennettuna

tarjoiluun:

vaniljajäätelöä
1 ppelsiini lohkoina

Valmistusohje

Appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia vie makumatkalle Kreikkaan. Tuore appelsiinimehu viimeistelee tämä Teresa Välimäen jälkiruoan.

1. Kuori appelsiinit ja leikkaa viipaleiksi.
2. Sulata paistinpannulla voi ja lisää hunaja sekä anis. Kiehauta ja kääntele appelsiiniviipaleet seoksessa. Nosta viipaleet hetkeksi lautaselle.
3. Lisää pannulle 2 rkl hunajaa ja 1 rkl voita. Kiehauta ja lisää pähkinät. Nosta pannu liedeltä.
4. Kokoa tarjoilumaljaan kerroksittain appelsiinia, hunajapähkinäsiirappia ja halvaa. Tarjoile heti vaniljajäätelön kera. Purista annosten pinnalle vielä tuoretta appelsiinimehua.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi