11.5.2012

Appelsiinifenkolit

Teksti: Antti Uusitalo, Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 (noin 600 g) fenkolia
1 hienonnettu sipuli
2 rkl oliiviöljyä
yhden appelsiinin mehu
suolaa
mustapippuria
150 g ranskankermaa

Valmistusohje

Poista fenkoleista tummuneet osat ja ohuet tillimäiset lehdet. Leikkaa kasvikset neljään osaan. Kuullota fenkoli ja sipuli öljyssä. Lisää appelsiinin mehu,suolaa, pippuria ja hunaja.

Hauduta hiljalleen, kunnes fenkolit ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia. Nosta kasvikset liemestä ja lisää liemeen ranskankerma. Keitä kokoon, kunnes kastike sakenee. Kaada takaisin fenkoleille. 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi