Reseptit

Appelsiinijäädyke ja lämmin suklaakeitto

Raikas appelsiinijäädyke maistuu taivaalliselta lämpimän suklaakeiton kera. Tämä jäädyke on oiva jälkiruoka päivällisen tai illallisen päätteeksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Appelsiinjiäädyke

  • 2 keltuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2-3 rkl Grand Marnier -likööriä

Suklaakeitto

  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl maizenaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 tl vaniljasokeria

Jäädykkeen koristeeksi

  • 2 rkl kumkvattiviipaleita

Valmistusohje

1. Vatkaa jäädykettä varten keltuaiset ja tomusokeri hyväksi vaahdoksi. Vaahdota kerma erikseen.

2. Yhdistä vaahdot ja lisää appelsiinikuoriraaste ja likööri.

3. Jaa seos annosvuokiin tai pitkänomaiseen kakkuvuokaan. Pakasta vähintään neljäksi tunniksi.

4. Kuumenna maito, kerma, kaakaojauhe ja maizena kattilassa sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia ja nosta pois levyltä. Pilko sekaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa lämpimänä jäädykkeen kanssa.

Maista myös näitä jäädykkeitä:

952071-suklaajaadyke_pahkinakrokantti.jpg

Suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti

avokadojäädyke

Avokadojäädyke

Jogurttijaadyke

Jogurttijäädyke

Kotiliesi.fi: Pannacotta-jäädyke

X