Appelsiinijäädyke ja lämmin suklaakeitto
Raikas appelsiinijäädyke maistuu taivaalliselta lämpimän suklaakeiton kera. Tämä jäädyke on oiva jälkiruoka päivällisen tai illallisen päätteeksi.
Ainekset
Appelsiinjiäädyke
- 2 keltuaista
- 1 dl tomusokeria
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 4 dl kuohukermaa
- 2-3 rkl Grand Marnier -likööriä
Suklaakeitto
- 1 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl maizenaa
- 100 g tummaa suklaata
- 1 tl vaniljasokeria
Jäädykkeen koristeeksi
- 2 rkl kumkvattiviipaleita
Valmistusohje
1. Vatkaa jäädykettä varten keltuaiset ja tomusokeri hyväksi vaahdoksi. Vaahdota kerma erikseen.
2. Yhdistä vaahdot ja lisää appelsiinikuoriraaste ja likööri.
3. Jaa seos annosvuokiin tai pitkänomaiseen kakkuvuokaan. Pakasta vähintään neljäksi tunniksi.
4. Kuumenna maito, kerma, kaakaojauhe ja maizena kattilassa sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia ja nosta pois levyltä. Pilko sekaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa lämpimänä jäädykkeen kanssa.
Maista myös näitä jäädykkeitä:
Kotiliesi.fi: Pannacotta-jäädyke
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous