Reseptit

Appelsiinijäätelö

Ihanan raikas appelsiinijäätelö kruunaa jouluaterian. Vain muutamasta raaka-aineesta vatkattu jäätelö on helppo valmistaa. Jos haluat, voit korvata makua terästävän sitrusliköörin esimerkiksi muutamalla tipalla appelsiiniesanssia.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Appelsiinijäätelö

  • 4 appelsiinia
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tlk (390 g) kondensoitua maitoa
  • 2 rkl sitruslikööriä, esim. Cointreau
  • 1/2 appelsiinin raastettu kuori

Koristeeksi

  • joulupipareita

Valmistusohje

Appelsiinijäätelö tehdään helposti näin:

1. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä. Leikkaa appelsiinien päistä viipaleet pois. Tyhjennä sisus sitruspusertimella. (Tähän ohjeeseen ei tarvita appelsiinimehua – nauti mehu siis sellaisenaan kokkailun lomassa). Siisti appelsiinit sisältä vielä leikkaamalla keittiösaksilla kalvot pois.

2. Mittaa kulhoon kuohukerma ja kondensoitu maito. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa 5 minuuttia, kunnes massa on kuohkeaa. Mausta appelsiiniliköörillä ja raastetulla appelsiininkuorella.

3. Lusikoi jäätelömassaa appelsiinien sisälle. (Massaa jää reilusti yli, ja sen voit pakastaa erikseen rasiassa.) Lisää täytteen päälle appelsiiniviipaleet. Siirrä pakastimeen vähintään 6 tunniksi.

4. Ota appelsiinit huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele appelsiinijäätelö joulupipareilla.

Katso myös: Kermaliköörijäätelö

Katso myös Kotiliesi.fi: Aprikoosijäätelö ilman jäätelökonetta

X