Appelsiinijäätelö
Ihanan raikas appelsiinijäätelö kruunaa jouluaterian. Vain muutamasta raaka-aineesta vatkattu jäätelö on helppo valmistaa. Jos haluat, voit korvata makua terästävän sitrusliköörin esimerkiksi muutamalla tipalla appelsiiniesanssia.
Ainekset
Appelsiinijäätelö
- 4 appelsiinia
- 4 dl kuohukermaa
- 1 tlk (390 g) kondensoitua maitoa
- 2 rkl sitruslikööriä, esim. Cointreau
- 1/2 appelsiinin raastettu kuori
Koristeeksi
- joulupipareita
Valmistusohje
Appelsiinijäätelö tehdään helposti näin:
1. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä. Leikkaa appelsiinien päistä viipaleet pois. Tyhjennä sisus sitruspusertimella. (Tähän ohjeeseen ei tarvita appelsiinimehua – nauti mehu siis sellaisenaan kokkailun lomassa). Siisti appelsiinit sisältä vielä leikkaamalla keittiösaksilla kalvot pois.
2. Mittaa kulhoon kuohukerma ja kondensoitu maito. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa 5 minuuttia, kunnes massa on kuohkeaa. Mausta appelsiiniliköörillä ja raastetulla appelsiininkuorella.
3. Lusikoi jäätelömassaa appelsiinien sisälle. (Massaa jää reilusti yli, ja sen voit pakastaa erikseen rasiassa.) Lisää täytteen päälle appelsiiniviipaleet. Siirrä pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
4. Ota appelsiinit huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele appelsiinijäätelö joulupipareilla.
Katso myös: Kermaliköörijäätelö
Katso myös Kotiliesi.fi: Aprikoosijäätelö ilman jäätelökonetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous