Reseptit

Appelsiinikana

Appelsiinikana on ihana talviruoka. Uunissa muhivat fileepihvit saavat makua appelsiinista, valkosipulista ja rosmariinista. Voit valmistaa marinadin myös veriappelsiineista, jolloin makuun tulee tyylikästä kukkaista vivahdetta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Appelsiinikana

  • 600 g broilerin fileepihvejä tai paistileikkeitä
  • 1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 1/2 appelsiinin raastettu kuori
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl chiliä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Paistamiseen

  • voita tai öljyä

Valmistusohje

Appelsiinikana tehdään helposti näin:

1. Pese appelsiini huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta puolikkaasta kuori, purista mehu ja sekoita mehu ja kuoriraaste kulhossa. Lisää öljy ja hunaja. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet, hienonna sekaan rosmariini. Mausta marinadi suolalla ja ripauksella chiliä. Lisää broileri ja anna maustua viileässä vähintään 6 tuntia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Ruskista broilerin fileepihvit pikaisesti kuumalla pannulla tilkassa voita tai öljyä. Nosta ruskistetut broilerit ja marinadi uunivuokaan. Sekoita joukkoon kerma ja oliivit. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoile appelsiinikana riisin kanssa.

Katso myös: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

Ohjetta korjattu 4.2.: muutettu 1/2 dl appelsiinin raastettua kuorta muotoon 1/2 appelsiinin raastettu kuori. 

X