3.5.2012

Appelsiinileivokset

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Ainekset

pohja

2 kananmunaa
¾ dl sokeria
100 g rasiamargariinia
1 dl maitoa
0.5 dl mantelijauhoa
1 dl maissitärkkelystä
1 rkl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl hienoa kidesokeria

Täyte

200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl maitorahkaa
1-2 tl sokeria
2 tl appelsiininkuoriraastetta
2 appelsiinia

Valmistusohje

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää keltuaiset ja maito. Lisää mantelijauho-maissitärkkelys-perunajauho-leivinjauheseos.

2. Levitä taikina pannulle (30×36 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi. Ripota päälle pähkinärouhe.

3. Vaahdota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi lisäten sokeria vähitellen. Levitä taikinan päälle ja paista 175 asteessa 20-30 minuuttia

4. Sekoita täytteen muut ainekset ja pilko appelsiini pieniksi palasiksi. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan, levitä toiselle täytettä ja appelsiininpaloja. Nosta toinen puoli päälle ja leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi.

1 kpl: 1040 kJ, 250 kcal

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi