Reseptit

Appelsiinileivokset

Pirteät appelsiinileivokset maistuvat kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • 100 g rasiamargariinia
  • 1 dl maitoa
  • 0.5 dl mantelijauhoa
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl hasselpähkinärouhetta
  • 1 dl hienoa kidesokeria

Täyte

  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1-2 tl sokeria
  • 2 tl appelsiininkuoriraastetta
  • 2 appelsiinia

Valmistusohje

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää keltuaiset ja maito. Lisää mantelijauho-maissitärkkelys-perunajauho-leivinjauheseos.

2. Levitä taikina pannulle (30×36 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi. Ripota päälle pähkinärouhe.

3. Vaahdota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi lisäten sokeria vähitellen. Levitä taikinan päälle ja paista 175 asteessa 20-30 minuuttia

4. Sekoita täytteen muut ainekset ja pilko appelsiini pieniksi palasiksi. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan, levitä toiselle täytettä ja appelsiininpaloja. Nosta toinen puoli päälle ja leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi.

1 kpl: 1040 kJ, 250 kcal

X