Appelsiinileivokset
Pirteät appelsiinileivokset maistuvat kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Ainekset
pohja
- 2 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
- 100 g rasiamargariinia
- 1 dl maitoa
- 0.5 dl mantelijauhoa
- 1 dl maissitärkkelystä
- 1 rkl perunajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl hasselpähkinärouhetta
- 1 dl hienoa kidesokeria
Täyte
- 200 g appelsiinituorejuustoa
- 1 dl maitorahkaa
- 1-2 tl sokeria
- 2 tl appelsiininkuoriraastetta
- 2 appelsiinia
Valmistusohje
1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää keltuaiset ja maito. Lisää mantelijauho-maissitärkkelys-perunajauho-leivinjauheseos.
2. Levitä taikina pannulle (30×36 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi. Ripota päälle pähkinärouhe.
3. Vaahdota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi lisäten sokeria vähitellen. Levitä taikinan päälle ja paista 175 asteessa 20-30 minuuttia
4. Sekoita täytteen muut ainekset ja pilko appelsiini pieniksi palasiksi. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan, levitä toiselle täytettä ja appelsiininpaloja. Nosta toinen puoli päälle ja leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi.
1 kpl: 1040 kJ, 250 kcal
Kommentit
Näyttää herkulliselta
Kommentit
Näyttää herkulliselta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous