Reseptit

Appelsiinimarinoituja uunijuureksia, papuja ja mascarponea

17.1.2017 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PEKKA HOLMSTRÖM/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Reippaasti appelsiinilla ja garam masalalla maustettu marinadi sitoo juuresten maut lempeästi yhteen.

Ainekset

2 (250 g) porkkanaa
1 (250 g) palsternakka
3 (450 g) punajuurta
1 tlk (400 g) papusekoitusta tai kikherneitä tölkistä
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim korianteria, lehtipersiljaa, rakuunaa
200 g mascarponejuustoa

Marinadi

3 rkl öljyä
1 appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl puristettua appelsiininmehua
1 rkl hunajaa
1 tl garam masala mausteseosta
1 tl suolaa
1/2 tl chilirouhetta

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi juurekset. Kaa­da pavut lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Sekoita marinadin ainekset kul­hossa. Lisää kulhoon juurekset ja pavut. Sekoita. Kaada uuninpellil­le leivinpaperin päälle. Kypsennä 225­asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes juurekset tun­tuvat pehmeiltä ja kypsiltä. Ripot­tele päälle runsaasti hienonnettu­ ja yrttejä.

3. Sekoita mascarponejuusto not­keaksi kulhossa. Tarjoile uunijuu­resten kanssa.

Paahda juurekset uunissa makoisiksi:

Uunijuurekset_kreikkalaisittain

Uunijuurekset kreikkalaisittain

uunijuurekset hummuksen kera

Uunijuurekset hummuksen kera

värikkäät uunijuurekset

Värikkäät uunijuurekset

Kotiliesi.fi: Appelsiinilla maustetut makeat uunijuurekset

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi