7.5.2012

Appelsiinin ja inkiväärin makuinen marjapaistos

Teksti: Soile Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

400 g pakastettuja marjoja (mansikkaa, mustikkaa, herukoita, vadelmia)
4 rkl hyytelösokeria
pala tuoretta inkivääriä
1 appelsiini ja appelsiinin raastettu kuori

muruseos:

1 dl vehnä- tai spelttijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl mantelilastuja
2/3 dl tummaa sokeria
50 g rasiamargariinia

Valmistusohje

Tämä marjapaistos saa makunsa erilaisista marjoista, appelsiinista ja tuoreesta inkivääristä.

  1. Sekoita hyytelösokeri marjoihin.
  2. Kuori ja pilko inkivääri, pese appelsiini ja raasta appelsiininkuori ja sekoita marjoihin.
  3. Pilko appelsiini ja lisää marjoihin.
  4. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, hienonnetut mantelilastut ja ½ dl sokeria keskenään ja nypi rasva sekaan.
  5. Annostele marjaseos pikkuvuokiin, lisää muruseosta päälle ja ripottele jokaiseen päällimmäiseksi hiukan tummaa sokeria.
  6. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia ja tarjoa hiukan jäähtyneenä kylmän maidon, vaniljakastikkeen, jäätelön tai hunajajogurtin kera.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi