Reseptit

Appelsiinipullat

4.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

½ 1/2 annosta pullataikinaa (1,25 dl:n taikina)

Täyte

200 g rahkaa
50 g sulatettua voita
3–4 rkl sokeria
3 rkl vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
1 kananmuna
1 tl appelsiininkuoriraastetta

Valmistusohje

1. Pyöritä taikinasta noin 10 pikkupullaa. Kohota pullat hyvin.

2. Paina keskelle pullaa kolo esimerkiksi juomalasilla. Voitele pullat munalla. Lusikoi täyte koloihin. Paista pullia 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kokeile: Tähtikoristeet pullien päälle syntyvät kaupan piparitaikinasta. Paista pullat melkein kypsiksi ja lisää pinnalle piparitaikinasta otettu tähti. Paista edelleen muutamia minuutteja tai kunnes tähti on kypsä.

Resepti: Martta Eskola

Katso myös:

Näin leivotaan parasta pullaa! – katso kuvalliset ohjeet
Tahmapullat
Pistaasipullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme