Appelsiinipullat
Appelsiini tuo perinteiseen pullataikinaan ihanan maun näin joulun alla. Kun piparkakkutaikinasta taiteilee vielä tähdet pullien koristeeksi, on joulupöydän vastustamattomin herkku syntynyt.
Ainekset
- ½ 1/2 annosta pullataikinaa (1,25 dl:n taikina)
Täyte
- 200 g rahkaa
- 50 g sulatettua voita
- 3–4 rkl sokeria
- 3 rkl vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
- 1 kananmuna
- 1 tl appelsiininkuoriraastetta
Valmistusohje
1. Pyöritä taikinasta noin 10 pikkupullaa. Kohota pullat hyvin.
2. Paina keskelle pullaa kolo esimerkiksi juomalasilla. Voitele pullat munalla. Lusikoi täyte koloihin. Paista pullia 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Kokeile: Tähtikoristeet pullien päälle syntyvät kaupan piparitaikinasta. Paista pullat melkein kypsiksi ja lisää pinnalle piparitaikinasta otettu tähti. Paista edelleen muutamia minuutteja tai kunnes tähti on kypsä.
Resepti: Martta Eskola
Katso myös:
Näin leivotaan parasta pullaa! – katso kuvalliset ohjeet
Tahmapullat
Pistaasipullat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous