Reseptit

Appelsiinipullat

Appelsiini tuo perinteiseen pullataikinaan ihanan maun näin joulun alla. Kun piparkakkutaikinasta taiteilee vielä tähdet pullien koristeeksi, on joulupöydän vastustamattomin herkku syntynyt.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ 1/2 annosta pullataikinaa (1,25 dl:n taikina)

Täyte

  • 200 g rahkaa
  • 50 g sulatettua voita
  • 3–4 rkl sokeria
  • 3 rkl vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
  • 1 kananmuna
  • 1 tl appelsiininkuoriraastetta

Valmistusohje

1. Pyöritä taikinasta noin 10 pikkupullaa. Kohota pullat hyvin.

2. Paina keskelle pullaa kolo esimerkiksi juomalasilla. Voitele pullat munalla. Lusikoi täyte koloihin. Paista pullia 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kokeile: Tähtikoristeet pullien päälle syntyvät kaupan piparitaikinasta. Paista pullat melkein kypsiksi ja lisää pinnalle piparitaikinasta otettu tähti. Paista edelleen muutamia minuutteja tai kunnes tähti on kypsä.

Resepti: Martta Eskola

Katso myös:

Näin leivotaan parasta pullaa! – katso kuvalliset ohjeet
Tahmapullat
Pistaasipullat

X