11.4.2012

Apposet

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 l pulleita herneenpalkoja
vettä
suolaa
voita

Valmistusohje

Pane kokonaiset herneenpalot suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä palkoja muutama minuutti, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Varo keittämästä palkoja rikki.

Kaada vesi pois. Nosta herneenpalot tarjolle. Sulata voi ja pane se tarjolle kulhoon. Kasta herneenpalkoja voisulaan ja nauti ne sormin ja hampailla imeskelemällä.

 

Kommentit (2)

IHANAA, että joku tietää mitä tarkoitetaan kun puhutaan apposista !! Oli todella lämmittävää, että vanha ihana tapa syödä herneitä vielä tunnetaan. Nykyinen tuttavapiirini Helsingissä ei tunnu tietävän mistä puhutaan, vaikka lapsuudessani apposet olivat kesän odotettu herkku.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi