Apposet
Apposia napostelet vaikka hyvän leffan tai kirjan parissa. Varo keittämästä herneenpalkoja rikki.
Ainekset
- 4 l pulleita herneenpalkoja
- vettä
- suolaa
- voita
Valmistusohje
Pane kokonaiset herneenpalot suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä palkoja muutama minuutti, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Varo keittämästä palkoja rikki.
Kaada vesi pois. Nosta herneenpalot tarjolle. Sulata voi ja pane se tarjolle kulhoon. Kasta herneenpalkoja voisulaan ja nauti ne sormin ja hampailla imeskelemällä.
Kommentit
Kuulostaa muuten herkulliselta, mutta entäs ne madot siellä sisällä?
Kommentit
IHANAA, että joku tietää mitä tarkoitetaan kun puhutaan apposista !! Oli todella lämmittävää, että vanha ihana tapa syödä herneitä vielä tunnetaan. Nykyinen tuttavapiirini Helsingissä ei tunnu tietävän mistä puhutaan, vaikka lapsuudessani apposet olivat kesän odotettu herkku.
Kuulostaa muuten herkulliselta, mutta entäs ne madot siellä sisällä?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous