Reseptit

Apposkaali

Tarjoa apposkaali sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden sekä etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg hapankaalia
  • 2 sipulia
  • ½ kg porsaan kasleria, lapaa, etuselkää tai kylkeä
  • maustepippureita
  • suolaa
  • vettä

Valmistusohje

Huuhdo hapankaali tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa liha viipaleiksi.

Pane uunivuokaan kerroksittain  hapankaalia, sipulia, pippureita ja suolaa hapankaalin suolaisuuden mukaan. Lisää vettä ainesten puoliväliin. Asettele lihaviipaleet päälle. Mausta suolalla.

Pane vuoka 175 asteen uuninlämpöön ja kypsennä noin tunti. Käännä lihaviipaleet puolivälissä niin, että ne ruskistuvat molemmilta puolilta.

Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin tunti, kunnes liha on pehmeää. Voit sekoittaa lihaviipaleet hapankaalin joukkoon, kun jatkat kypsentämistä.

X