Reseptit

Aprikoosi-kuppikakut

Aprikoosi-kuppikakut on helppo ja nopea tehdä. Hienonnetut aprikoosit ja appelsiininkuori­raaste antavat taikinaan raikasta makua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aprikoosi-kuppikakut:

  • 125 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 dl kuivattuja aprikooseja hienonnettuna

Kuorrutus:

  • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 2-3 rkl tomusokeria

Koristeluun:

  • 2 rkl nonparelleja

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos taikinaan.

3. Lisää taikinaan raastettu appelsiinin kuori ja hienonnetut aprikoosit. Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

5. Ota kuppikakut uunista ja jäähdytä.

6. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja lusikoi kuppikakkujen pinnalle. Koristele nonparelleilla.

X