Reseptit

Aprikoosibroileri

Kirpeän makea aprikoosi antaa broilerilla loistavaa aromia. Valmista illallispöydän herkuksi.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 kpl maustamattomia broilerin rintafi leitä tai kananpojan fi leepihvejä

marinadi:

  • 0.5 dl teriyakikastiketta (makea japanilainen soijakastike) tai kevytsoijakastiketta
  • 0.5 dl rypsiöljyä

pinnalle:

  • 4.5 rkl aprikoosihilloa
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 dl kuohuviiniä (tai vettä)

Valmistusohje

Kääntele rintafileet marinadissa ja anna maustua pari tuntia.

Paista fileet pannulla molemmin puolin kauniin värisiksi ja siirrä vieri viereen uunivuokaan. Sekoita pienessä kattilassa aprikoosihillo, raastettua tuoretta inkivääriä ja tilkka viiniä tai vettä. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Valuta tai sivele lämmin aprikoosiseos rintafileille.

Kypsennä fileitä 160-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys. Tarjoa kuumina kuskusin kanssa.

Rintafileistä riittää isommalle joukolle 48–64 tikkupalaa, kun leikkaat jokaisen fileen 6–8 osaan.

Voit kypsentää fileet ajoissa valmiiksi ja vain kuumentaa ennen tarjoilua.

X