Reseptit

Arabialaiset lammaslihapullat

Pinjansiemenet tuovat mukavaa purutuntumaa tomaattikastikkeessa muhineisiin lammaslihapulliin.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kananmuna
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa ja korianteria
  • paistamiseen öljyä

Tomaattikastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 prk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl tomaattisosetta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • turkkilaista jogurttia
  • hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna pinjansiemenet. Kuullota sipulit, pinjansiemenet ja mausteet öljyssä pannulla pehmeiksi. Laita seos kulhoon ja anna hieman jäähtyä. Lisää kanamuna, jauheliha sekä suola, pippuri ja yrtit. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Pyörittele mureketaikinasta pieniä lihapullia ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai paista öljyssä pannulla käännellen.

3. Valmista kastike. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää joukkoon hienonnettu punasipuli ja murskattu valkosipulinkynsi. Kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit liemineen. Lisää desi vettä, tomaattisose ja mausteet kattilaan. Anna kastikkeen kiehua 10–15 minuuttia.

4. Painele tomaatteja haarukalla hieman murskaksi ja nostele kastikkeen joukkoon lihapullat. Tarjoile lisänä jogurttia ja hienonnettua korianteria.

Katso myös:
Tomaattinen karitsanjauhelihakeitto, Ruoka.fi
Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla, Ruoka.fi
Karitsapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa, Kotiliesi.fi

X