Reseptit

Arancini di riso eli italialaiset friteeratut parmesaani-riisipyörykät

Arancini di riso eli italialaiset friteeratut parmesaani-riisipyörykät saavat kauniin värinsä sahramista. Ohjeesta riittää 10-14 pyörykkään.

Teksti:
Virpi Tissari-Simola
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl Carnaroli-riisiä
  • 2 rkl voita
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • pussi sahramia
  • 1 tl vastamurskattua mustapippuria
  • 2 rkl appelsiinin tai sitruunan pintakuorta
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl parmesaaniraastetta
  • kananmuna

kuorrutus:

  • kananmuna
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2-1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja

paistamiseen:

  • 5 dl öljyä

koristeluun:

  • basilikanlehtiä
  • 3 rkl appelsiinin- tai sitruunankuorta

Valmistusohje

 

Valmista riisipuuro. Kuullota riisit voissa. Lisää vesi ja sekoita, kunnes neste haihtuu ja imeytyy riiseihin. Mausta suolalla ja sahramilla ja lisää puolet maidosta. Sekoita ja lisää loput maidosta vasta, kun suurin osa nesteestä on imeytynyt riiseihin. Hauduta puuro täyteläiseksi ja sekoita hieman jäähtyneeseen puuroon parmesaaniraaste, mustapippuri ja raastettu appelsiininkuori.

Tarkista maku. Kun puuro on jäähtynyt, lisää siihen muna ja muotoile puurosta kostein käsin noin 10-14 pyörykkää. Kieritä pyörykät ensin suolalla ja mustapippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Paista pyörykät pienissä erissä kuumassa öljyssä kullankeltaisiksi. Pyörykät nousevat pintaan, kun ne ovat valmiita. Kääntele pyöryköitä paistamisen aikana, jotta ne saavat tasaisen värin. Valuta pyöryköistä ylimääräinen rasva paperin päällä.

Koristele basilikalla ja appelsiinin- tai sitruunankuoriraasteella.

Vihje: Puuroon voi käyttää maidon sijaan maustamatonta soijajuomaa. Voit myös halutessasi täyttää pyörykät esimerkiksi kapriksilla, mozzarellalla tai tomaattikastikkeella.

X