Aromikas pihlajanmarja-chutney
Kerää supermarjat varastoon ja keitä niistä aromikas chutney. Tämän reseptin pikantinmakuinen pihlajanmarjachutney toimii loistavasti riistan lisukkeena.
Ainekset
- 3 dl pihlajanmarjoja
- 5 tuoretta aprikoosia
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuoripala
- tuoretta inkivääriä
- 1/4 keltaista chiliä
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 0.5 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 0.5 dl vettä
- 0.5 dl omenaviinietikkaa
Valmistusohje
1. Huuhtele pihlajanmarjat huolella. Pese aprikoosit, halkaise ja poista kivet. Paloittele aprikoosit.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Nosta ainekset kattilaan. Pese appelsiini huolella ja raasta kuori kattilaan. Purista joukkoon mehut. Raasta kattilaan kuorittu inkivääri ja pala hienonnettua chiliä. Lisää seokseen sokeri, suola, vesi ja etikka.
3. Anna kiehua noin 30 minuuttia. Halutessasi soseuta aineksia hieman sauvasekoittimella.
4. Tarkista maku ja purkita kuuma chutney puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä. Säilytä purkit kylmässä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous