Pihlajanmarjachutney purkissa
Reseptit

Aromikas pihlajanmarja-chutney

Kerää supermarjat varastoon ja keitä niistä aromikas chutney. Tämän reseptin pikantinmakuinen pihlajanmarjachutney toimii loistavasti riistan lisukkeena.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl pihlajanmarjoja
  • 5 tuoretta aprikoosia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuoripala
  • tuoretta inkivääriä
  • 1/4 keltaista chiliä
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 dl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

1. Huuhtele pihlajanmarjat huolella. Pese aprikoosit, halkaise ja poista kivet. Paloittele aprikoosit.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Nosta ainekset kattilaan. Pese appelsiini huolella ja raasta kuori kattilaan. Purista joukkoon mehut. Raasta kattilaan kuorittu inkivääri ja pala hienonnettua chiliä. Lisää seokseen sokeri, suola, vesi ja etikka.
3. Anna kiehua noin 30 minuuttia. Halutessasi soseuta aineksia hieman sauvasekoittimella.
4. Tarkista maku ja purkita kuuma chutney puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä. Säilytä purkit kylmässä.

X