Mainos 28.8.2016

Aromipaja: Lakritsi- ja sitruunaruohokuorrutettu lohi, rakuunauunitomaatit ja kukkakaalipyree

Teksti: Aromipaja / Mikko Niemi Kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Lohi maustetaan uudella jännällä ja helpolla tavalla, kuorruttamalla lohipalat eri mausteseoksissa paistamisen jälkeen. Lakritsin hieno ja suolainen maku sekä sitruunaruohon ja limenkuoren raikkaus yhdistyvät annoksessa maistuvaksi kokonaisuudeksi.

Ainekset

Lakritsi- ja sitruunaruohokuorrutettu lohi:

600 g lohifilee
2 rkl Urtekram lakritsijauhetta
2 rkl Urtekram sitruunaruohoa
1 limetin raastettu kuori
suolaa
voita paistamiseen

Rakuunauunitomaatit:

12 terttukirsikkatomaattia
2 dl cavaa
3 dl kalalientä (esim. Puljonki)
1 tl Urtekram rakuunaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl sokeria
suolaa
ripaus mustapippuria

Kukkakaalipyree:

2 pienehköä kukkakaalia
1 l vettä
40 g voita
suolaa

Lisäksi:

annoksen koristelemiseen salaatin versoja

Valmistusohje

Lakritsi- ja sitruunaruohokuorrutettu lohi: Poista lohifileestä nahka, ruskea osa sekä nypi siitä ruodot pois. Leikkaa jokaista annosta kohden kaksi kaunista ja samansuuruista palaa. Suolaa lohipalat kevyesti ja anna suolan tasaantua puolisen tuntia. Pese lime huolellisesti ja raasta sen kuoresta hienoa raastetta. Mittaa lautaselle sitruunaruoho ja yhdistä siihen limenkuoriraaste. Mittaa toiselle lautaselle lakritsijauhe. Paista lohipaloja kuumalla paistinpannulla voissa molemmilta puolilta 1-2 minuuttia. Jos et tykkää osittain raa’asta kalasta, voit paistaa lohipalat täysin kypsäksi. Kuorruta annoksen toinen lohipala yhdeltä pinnalta lakritsijauheessa ja toinen pala yhdeltä pinnalta sitruunaruoho-limejauheessa.

Uunikirsikkatomaatti: Mittaa pieneen kattilaan kuohuviini, suolaton kalaliemi, limenmehu, rakuuna, sokeri ja mustapippuri. Keitä lientä kasaan siten, että sitä on jäljellä puolet alkuperäisestä määrästä. Lisää keitokseen oliiviöljy ja mausta suolalla. Liemen tulee maistua hivenen ylisuolaiselta. Kaada liemi uuninkestävään pieneen vuokaan ja nostele tomaatit astiaan. Nesteen tulisi ylettää melkein tomaattien yläosan tasolle. Voit lisätä tarvittaessa oliiviöljyä. Nosta vuoka/astia uunin keskitasolle ja paista tomaatteja 110°C tunnin ajan. Nostele tomaatit varovasti valmiin annoksen päälle.

Kukkakaalipyree: Siisti ja paloittele kukkakaalit muutamaan osaan sekä laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä n. 20 min kunnes kukkakaalit ovat täysin kypsiä. Nostele kukkakaalit ilman keitinlientä tehosekoittimeen ja soseuta ne samettimaiseksi pyreeksi. Lisää lopuksi pyreeseen voi ja tarkasta suola.

Aromipaja-blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi