Reseptit

Artisokka-savukalasalaatti

Artisokka-savukalasalaatti syntyy, kun kypsät terälehdet asetellaan tarjolle savustetun kalan ja maa-artisokkamajoneesin kera.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Artisokka-savukalasalaatti

  • 400 g maa-artisokkaa
  • 1 sitruuna
  • 2 dl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 latva-artisokkaa

Lisäksi

  • 400 g savunieriää tai -lohta
  • 3 kaltattua tomaattia
  • suolaa ja valkopippuria
  • ruohosipulia

Kastike

  • 1 salottisipuli silputtuna
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Artisokka-savukalasalaatti valmistuu helposti näin:

1. Kuori ja keitä maa-artisokat suolan ja sitruunamehun kanssa pehmeiksi. Käytä puolet artisokasta kuutioituna salaatissa; pyöritä ne oliiviöljyssä ja sitruunamehussa, niin väri pysyy kauniina. Soseuta loput majoneesin joukkoon, mausta sitruunalla, suolalla ja valkopippurilla.

2. Keitä latva-artisokkia suola- ja sitruunavedessä 30–45 minuuttia niin, että lehdet irtoavat helposti. Asettele lehdet ympäri vatia. Annostele savukala, tomaatinliha ja maa-artisokkakuutiot kerroksittain ja väleihin majoneesia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita kastike ja lusikoi lehdille. Koristele artisokka-savukalasalaatti ruohosipulilla. Tarjoa salaatti juhla-aterian alkuruokana esimerkiksi joulupöydässä, pikkujouluissa tai vaikkapa uuden vuoden juhlissa.

Saatat pitää myös keitetyistä latva-artisokista,  artisokilla höystetystä värikkäästä salaatista tai savukala-perunasalaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään artisokkadippi

 

X