Artisokka-savukalasalaatti
Artisokka-savukalasalaatti syntyy, kun kypsät terälehdet asetellaan tarjolle savustetun kalan ja maa-artisokkamajoneesin kera.
Ainekset
Artisokka-savukalasalaatti
- 400 g maa-artisokkaa
- 1 sitruuna
- 2 dl majoneesia
- suolaa ja valkopippuria
- 2 latva-artisokkaa
Lisäksi
- 400 g savunieriää tai -lohta
- 3 kaltattua tomaattia
- suolaa ja valkopippuria
- ruohosipulia
Kastike
- 1 salottisipuli silputtuna
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Artisokka-savukalasalaatti valmistuu helposti näin:
1. Kuori ja keitä maa-artisokat suolan ja sitruunamehun kanssa pehmeiksi. Käytä puolet artisokasta kuutioituna salaatissa; pyöritä ne oliiviöljyssä ja sitruunamehussa, niin väri pysyy kauniina. Soseuta loput majoneesin joukkoon, mausta sitruunalla, suolalla ja valkopippurilla.
2. Keitä latva-artisokkia suola- ja sitruunavedessä 30–45 minuuttia niin, että lehdet irtoavat helposti. Asettele lehdet ympäri vatia. Annostele savukala, tomaatinliha ja maa-artisokkakuutiot kerroksittain ja väleihin majoneesia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita kastike ja lusikoi lehdille. Koristele artisokka-savukalasalaatti ruohosipulilla. Tarjoa salaatti juhla-aterian alkuruokana esimerkiksi joulupöydässä, pikkujouluissa tai vaikkapa uuden vuoden juhlissa.
Saatat pitää myös keitetyistä latva-artisokista, artisokilla höystetystä värikkäästä salaatista tai savukala-perunasalaatista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään artisokkadippi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous