Reseptit

Artisokkafocaccia

Kun teet focacciaa, älä nuukaile öljyn käytössä. Laadukas oliiviöljy antaa leivälle oikeanlaisen maun ja mehevyyden.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Artisokkafocaccia

  • 1/2 pkt tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 3 1/2 dl vettä
  • 7 dl durum- tai puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 5 säilöttyä artisokkaa
  • 10 oliivia

pinnalle:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • (rosmariinia)

Valmistusohje

Artisokkafocaccia leivotaan näin:

1. Ota hiiva hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa käsin 15 minuuttia, koneella 10 minuuttia. Taikina saa olla löysää ja käsiin tarttuvaa. Anna focaccia-taikinan kohota liinan alla 20 minuuttia.
2. Painele taikina öljyllä voideltuun, suorakulmaiseen uunivuokaan (noin 25×30 cm). Anna kohota liinan alla 45 minuuttia. Painele leipään sinne tänne oliiveja ja puolitettuja artisokkia. Voitele leipä ronskisti oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle vähän suolahiutaleita ja halutessasi myös rosmariinia.
3. Paista leipää 225-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia. Sivele artisokkafocaccia vielä oliiviöljyllä.

Saatat pitää myös omena-kinkkufocacciasta, parsa-focacciasta tai syksyn sienisadon hurmaavasta sieni-focacciasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy gluteeniton focaccia

X