Reseptit 15.6.2015

Asado – grillattua lihaa: naudan välikyljyksiä, karitsan paahtopaistia ja chimichurria

Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 naudan välikyljystä eli entrecôtea
4 karitsan paahtopaistia, lampaan ulkofileetä, lampaankyljyksiä, broilerin reisileikkeitä ja/tai maustettuja tuoremakkaroita

Chimichurri

1/2 dl hienonnettuja valkosipulin kynsiä
3 laakerinlehteä
1 rkl Provencen yrttiseosta
1/2 dl tuoretta hienonnettua timjamia
1/2 dl tuoretta hienonnettua basilikaa
1 dl tuoretta hienonnettua persiljaa
1 rkl sormisuolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl hienonnettua punaista chiliä
2 dl oliiviöljyä
3/4 dl balsamiviinietikkaa
1 dl kiehuvaa vettä

Valmistusohje

Tarinan mukaan englantilaiselle Jimmy Currylle tarjottiin grillilihaa argentiinalaisella karjatilalla 1800-luvulla. Kiitokseksi mies valmisti yrttikastikkeen, joka nimettiin Chimi Churriksi.

Marinoi lihat mielellään edellisenä päivänä (voit käyttää chimichurria lihan marinadina). Grillaa lihat haluamaasi kypsyysasteeseen, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa chimichurrin kanssa. 

Hienonna valkosipulinkynnet ja tuoreet yrtit. Mittaa ainekset kannelliseen tölkkiin tai pulloon. Ravista niin kauan, että ainekset ovat kokonaan sekoittuneet. Jätä jääkaappiin vuorokaudeksi tekeytymään. Kastike säilyy jääkaapissa viikon.

Katso myös:

Grillattu entrecôte Argentiinan tyyliin, Ruoka.fi

Korianterinen perunasalaatti, Ruoka.fi

Argentiinalainen asado, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi