Astridkakku
Astridkakku leivotaan Koko Suomi leipoo -kilpailun voittaneen Anders Wikströmin ohjeella. Tuorejuustolla kuorrutetussa kakussa on mehevän sitruunainen pohja ja koristeena mustikoita.
Ainekset
Pohja:
- 200 g pehmeää voita
- 2 dl tomusokeria
- 2 kananmunaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 2 1/2 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
- 4 rkl maitoa
- 40 g voita
- 6 dl tomusokeria
- 1 1/2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
- mustikoita
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
1. Tee kakku. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja sitruunan raastettu kuori keskenään ja lisää seokseen.
2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (n. 20 x 30 cm) tai irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kakku on pinnaltaan kellanruskea. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.
3. Valmista kuorrutus. Laita maito ja voi kattilaan ja lämmitä, kunnes voi on sulanut. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi. Kun kuorrutus on paksua, kaada se kakun päälle ja levitä tasaisesti. Jos kuorrutus on liian paksua, voit lisätä tilkan maitoa.
4. Anna jäähtyä. Koristele mustikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Katso myös: Gluteeniton sitruunakakku
Kotiliesi.fi: Keliaakikon toiveopas – näin korvaat vehnäjauhot ja muut ideat gluteenittomaan leivontaan
Kommentit
Missä kohtaa ohjeessa oli mukana tuorejuusto?
Kommentit
Missä kohtaa ohjeessa oli mukana tuorejuusto?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous