Reseptit

Avokado-hernetahnarullat

Lähi-idän keittiössä käytetty sitruksinen ja hieman happaman makuinen sumak maustaa kurkkurullat. Sumakin voi jättää reseptistä hyvin pois tai sen voi korvata raastetulla ja kuivatulla sitruunankuorella tai rouhitulla roseepippurilla. Avokado-hernetahnalla täytetyt kurkkurullat sopivat myös vegaaneille.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurkkurullat:

  • 1 tuorekurkku
  • ripaus sumakkia

Avokado-hernetahna:

  • 1 iso avokado
  • 1 dl sulatettuja pakasteherneitä
  • 1 rkl limettimehua
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Avokado-hernetahnarullat tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin tahna. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää joukkoon herneet, limettimehu, murskattu valkosipulinkynsi, pinjansiemenet ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

2. Leikkaa tuorekurkku juustohöylällä pitkiksi ohuiksi lastuiksi. Levitä kurkkulastut leikkuulaudalle. Pyyhi kurkkujen pinta kuivaksi talouspaperilla. Levitä avokado-herne-tahnaa kurkkulastujen päälle. Kiedo rullalle.

3. Kiinnitä rullat cocktailtikulla. Ripottele päälle sumakia. Jos tahnaa jää yli kurkkurullista, voit lusikoida sitä pienten palttoonappien päälle tarjolle. Tarjoa avokado-hernetahnarullat suupaloina illanistujaisissa tai vaikka joulun kasvispöydässä.

Saatat pitää myös kurkku-kikhernesalaatista tai kurkku-vuohenjuustococktailpaloista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet kurkkusushin

X