avokado-kannamunasämpylät
Reseptit

Avokado-kananmunasämpylät

Avokado-kananmunasämpylät ovat hauskoja, herkullisia ja helppoja valmistaa. Tuhdit leivät käyvät vaikka kokonaisesta ateriasta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokado-kananmunasämpylät

  • 4 sämpylää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 avokadoa
  • 4 kananmunaa
  • 50 g juustoraastetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl chilirouhetta

Valmistusohje

Avokado-kananmunasämpylät tehdään helposti näin:

1. Leikkaa sämpylöistä ohut viipale pinnalta pois. Painele pehmeään sisukseen iso kolo. Pirskottele koloon oliiviöljyä ja ripaukset suolaa ja musta­ pippuria.

2. Puolita avokadot ja poista kivet.

3. Ota avokadon puolikas lusikalla pois kuorestaan ja sujauta se sämpylän sisälle niin, että siemenen kolo jää ylöspäin. Riko koloihin kanan­ munat ja mausta vielä suolalla, mustapippurilla ja chili­ rouheella. Ripottele pinnalle juustoraaste.

4. Nosta sämpylät leivinpape­rilla peitetylle uunipellille. Nosta pellille myös sämpylöi­ den ’hatut’, pirskottele niille­kin halutessasi tilkka oliivi­öljyä.

5. Paista 200-­asteisessa uunis­sa noin 15 minuuttia, niin että kananmunat kypsyvät. Nauti avokado-kananmunasämpylät aamu-­ tai välipalaksi.

Katso myös: Terveellinen välipala pitää olon energisenä – poimi välipalavinkit kuntoilijalle sekä toimisto- ja etätyöläiselle

Katso myös Kotiliesi.fi: Tunnista kypsä avokado helposti – unohda puristelu!

X