avokado-katkarapusalaatti
Reseptit

Avokado-katkarapusalaatti

Avokado-katkarapusalaatin juju on rapujen marinadissa ja valmistamisen helppoudessa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g isoja katkarapuja
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 pieni chilipalko hienonnettuna
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 avokadoa
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 kerää sydänsalaattia

Kastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 1/2 limetin mehu
  • muutama tippa tabascoa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valuta katkaravut. Sekoita kulhossa limetin mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, chili, inkivääri, hunaja, suola ja mustapippuri. Jätä marinoitumaan.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkaa hedelmäliha lohkoiksi ja purista niiden päälle puolikkaan limetin mehu.

3. Suikaloi salaatti ja levitä se lautasille tai vadille. Lisää päälle avokadolohkot ja marinoidut ravut.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lusikoi salaatille. Tarjoile heti.

X