
Avokado-kurkkukeitto
Kylmä avokado-kurkkukeitto on raikas lounasruoka. Tarjoa se rapeaksi paahdetun maalaisleivän kanssa.
Ainekset
Avokado-kurkkukeitto
- 2 avokadoa
- 2 kurkkua
- 4 dl ranskankermaa
- 3-4 dl hyvää kanalientä (kylmänä)
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- kourallinen tuoretta korianteria (tai lehtipersiljaa)
- suolaa
- mustapippuria
Tarjoiluun
- 4 ohutta viipaletta maalaisleipää
- oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl piparjuurituorejuustoa
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Avokado-kurkkukeitto tehdään helposti näin:
1. Puolita avokadot ja poista kivet. Koverra sisus blenderin kulhoon.
2. Pese kurkut, kuivaa ne ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Lisää kurkut ja kaikki muut keiton ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi keitoksi.
3. Tarkista keiton maku ja pak suus. Lisää tarvittaessa maus teita. Lisää nestettä, jos keitto jää liian paksuksi.
4. Nosta blenderi hetkeksi jääkaappiin, että avokado-kurkkukeitto pysyy kylmänä.
5. Sipaise leipäviipaleet oliivi öljyllä ja paahda ne paistin pannulla rapeiksi ja kullan keltaisiksi. Puolita valkosipulinkynsi ja pyyhkäise leipien rapeat pinnat valkosipulilla.
6. Voitele leivät piparjuuri tuorejuustolla ja ripottele pinnalle ruohosipulia.
7. Kaada keitto lautasille ja nosta leipäviipaleet lautasten reunoille. Tarjoile heti.
Katso myös: Parhaat avokado-reseptit
Katso myös Kotiliesi.fi: Kylmä keitto x 10
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous