Reseptit

Avokado-kurkkukeitto

Kylmä avokado-kurkkukeitto on raikas lounasruoka. Tarjoa se rapeaksi paahdetun maalais­leivän kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokado-kurkkukeitto

  • 2 avokadoa
  • 2 kurkkua
  • 4 dl ranskankermaa
  • 3-4 dl hyvää kanalientä (kylmänä)
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • kourallinen tuoretta korianteria (tai lehtipersiljaa)
  • suolaa
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • 4 ohutta viipaletta maalaisleipää
  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl piparjuurituorejuustoa
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Avokado-kurkkukeitto tehdään helposti näin:

1. Puolita avokadot ja poista kivet. Koverra sisus blenderin kulhoon.

2. Pese kurkut, kuivaa ne ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Lisää kurkut ja kaikki muut keiton ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi keitoksi.

3. Tarkista keiton maku ja pak­ suus. Lisää tarvittaessa maus­ teita. Lisää nestettä, jos keitto jää liian paksuksi.

4. Nosta blenderi hetkeksi jääkaappiin, että avokado-kurkkukeitto pysyy kylmänä.

5. Sipaise leipäviipaleet oliivi­ öljyllä ja paahda ne paistin­ pannulla rapeiksi ja kullan­ keltaisiksi. Puolita valkosipu­linkynsi ja pyyhkäise leipien rapeat pinnat valkosipulilla.

6. Voitele leivät piparjuuri­ tuorejuustolla ja ripottele pinnalle ruohosipulia.

7. Kaada keitto lautasille ja nosta leipäviipaleet lautasten reunoille. Tarjoile heti.

Katso myös: Parhaat avokado-reseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Kylmä keitto x 10

X