Reseptit

Avokado-savulohipasta

Avokado-savulohipasta saa inspiraationsa legendaarisesta avokadopastasta. Ruoka on helppo tehdä, sillä raaka-aineet vain sekoitetaan kulhossa ja lisätään kypsän pastan joukkoon. Wasabi antaa pastalle pientä terävyyttä olematta kuitenkaan liian tulista.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokado-savulohipasta:

  • 200 g pennepastaa
  • 1 avokado
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 ruukku korianteria
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl pastan keitinvettä
  • 1-2 rkl wasabia
  • 1-2 dl raastettua pecorino- tai parmesaanijuustoa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Avokado-savulohipasta tehdään helposti näin:

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Ota puoli desiä pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta lävikössä.

2. Kun pasta kypsyy, halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Kuutioi kylmäsavulohi, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Hienonna korianteri.

3. Sekoita isossa kulhossa öljy, sitruunamehu, pastan keitinliemi ja wasabi. Lisää avokado, kylmäsavulohi, valkosipuli ja juustoraaste. Sekoita joukkoon pasta. Lisää hienonnettu korianteri. Mausta avokado-savulohipasta tarvittaessa suolalla.

Katso myös: Avokadopasta ja tomaattisalsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Annan avokadopasta

X