Reseptit

Avokado-verigreippisalaatti

Avokadosta ja verigreipistä syntyy helposti herkullinen hedelmäsalaatti kevyeksi jälkiruoaksi tai raikkaaksi välipalaksi.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kypsä avokado
  • 2 pientä verigreippiä
  • 1 pieni rasia mansikoita

Kastike

  • 2 rkl oliivi- tai hasselpähkinäöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria tai tilkka hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • roseepippureita tai rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.Kuori tai leikkaa greipit hedelmälihaa myöten ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Puolita tai viipaloi mansikat.

2. Puolita avokado pitkittäin. Poista siemen painamalla veitsi kiven sisään ja vääntämällä se varovasti irti. Kuori puolikkaat ja viipaloi hedelmäliha. Sipaise avokadoviipaleet kevyesti sitruunalla, etteivät ne tummu.

3. Sekoita öljyyn sitruunamehu, sokeri tai hunaja sekä suola.

4. Asettele ainekset isolle vadille. Ripottele pinnalle roseepippureita tai mustapippurirouhetta. Valuta päälle kastike ja tarjoa heti.

VINKKI Verigreippi sopii salaatteihin ja jälkiruokiin parhaiten juuri kalvottomaksi kuorittuna. Verigreipin kuoriminen tapahtuu seuraavasti: Leikkaa hedelmän molemmista päästä pois reilu viipale. Kuori verigreipin kuoret siten, että myös myös kalvot lähtevät. Viillä hedelmäliha kalvojen vierestä, jolloin välissä oleva hedelmäliha irtoaa viipaleina.

Herkuttele myös näillä hedelmäsalaateilla:

aurinkosalaatti.

Aurinkosalaatti

mansikkawok

Mansikkavokki

melonisalatti

Limetillä maustettu meloni

Kotiliesi.fi: Hedelmäsalaatti ja jogurttikastike

 

X