Reseptit

Avokadoa ja pähkinähummusta

Täyteläisellä pähkinähummuksella täytetyt avokadonpuolikkaat ovat täydellistä lounasruokaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
  • 1 dl neutraalinmakuista öljyä
  • sitruuna- tai limettimehua
  • tilkka hunajaa
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Valmistusohje

1. Paahda seesaminsiemenet ja pähkinät kevyesti kuivalla pannulla ja kaada jäähtyneinä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää öljy sekä mausteet ja jauha seos sileäksi. Jos tahna on liian paksua, lisää vähän vettä.

2. Lusikoi hummus halkaistuihin avokadoihin. Lisää pinnalle rouhittuja pähkinöitä.

X