8.5.2012

Avokadoa ja pähkinähummusta

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Täyteläisellä pähkinähummuksella täytetyt avokadonpuolikkaat ovat täydellistä lounasruokaa.

Ainekset

2 kypsää avokadoa
1 dl seesaminsiemeniä
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
1 dl neutraalinmakuista öljyä
sitruuna- tai limettimehua
tilkka hunajaa
0.5 tl juustokuminaa
mustapippuria
sormisuolaa

Valmistusohje

1. Paahda seesaminsiemenet ja pähkinät kevyesti kuivalla pannulla ja kaada jäähtyneinä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää öljy sekä mausteet ja jauha seos sileäksi. Jos tahna on liian paksua, lisää vähän vettä.

2. Lusikoi hummus halkaistuihin avokadoihin. Lisää pinnalle rouhittuja pähkinöitä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *