avokadobruschettat
Reseptit

Avokadobruschettat

Avokadobruschettat saavat herkullista lisätwistiä viinirypäleistä. Raikkaat ja maukkaat bruschettat maistuvat hienosti kuplajuoman kera.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokado-viinirypälesalsa

  • 2 avokadoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 100 g viinirypäleitä
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria

Tarjoiluun

  • 6 viipaletta maalaisleipää
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Avokadobruschettat tehdään helposti näin:

1. Kuutioi avokadojen hedelmäliha, laita kulhoon ja purista päälle sitruunamehu.

2. Puolita viinirypäleet ja hienonna minttu.

3. Kääntele kaikki ainekset sekaisin ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Tarkista maku.

4. Levitä leipäviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise leipien pinnat oliiviöljyllä, ja paahda leivät rapeiksi 220 asteisessa uunissa, noin 5 minuuttia.

5. Puolita valkosipulinkynsi ja pyyhkäise sillä leipien pinnat.

6. Lusikoi leiville avokado-rypäleseosta ja tarjoa avokadobruschettat heti.

Katso myös: Avokadoleivät

Katso myös Kotiliesi.fi:  Tomaatti-fetabruschetta

X