26.2.2014

Avokadohummus ja kasviksia

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Ainekset

1 kypsä avokado
1 prk (285/170 g) esikeitettyjä kikherneitä
3 rkl limetinmehua
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
(vettä)

Lisäksi:

kasviksia, esim. kurkkua, porkkanaa, kukkakaalia

Valmistusohje

Arjessa jaksaa paremmin, kun muistaa syödä tasaisin väliajoin. Avokadohummus ja pilkotut kasvikset ovat terveellinen ja helppo välipala, jonka voi hyvin pakata vaikka töihin mukaan.

1. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisukset kulhoon. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää kulhoon limetinmehun, oliiviöljyn ja suolan kanssa.

2. Aja avokadohummus tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa hieman vettä notkistaaksesi seosta.

3. Tarjoile avokadohummus dippikastikkeena kasvisten kera tai salaatin lisukkeena.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi