Reseptit

Avokadojäätelö ja ranskalaiset suklaamuffinit

Avokadojäätelö maistuu lämpimien, sisältä pehmeiden suklaamuffinien kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Avokadojäätelö

  • 3 l vaniljajäätelöä
  • 4 kypsää avokadoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1/2 dl tomusokeria
  • sitruunamehua

Valmistusohje

Suklaamuffinit:
Sulata voi kattilassa. Paloittele sekaan suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja kääntele sekaan jäähtynyt voi-suklaaseos. Vuoraa muffinivuoan kolot paperisilla vuoilla. Jaa taikina vuokiin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat reunoiltaan kypsyneet, mutta keskeltä juoksevan pehmeitä. Pakasta muffinit.

Avokadojäätelö:
Anna jäätelön pehmitä. Kuori ja paloittele avokadot. Puserra päälle sitruunamehua. Soseuta avokadot tomu- ja vaniljasokerin kanssa soseeksi. Lisää pehmeä jäätelö ja sekoita massa tasaiseksi. Pakasta jäätelö. Ota jäätelöstä tarjoiluvaiheessa palloja lämpimien suklaaleivonnaisten päälle.

Lisää jälkiruokia, joissa on avokadoa tai suklaata:

985734-raakaleivos,590.jpg

Pähkinäiset raakaleivokset

Raaka suklaamousse

Raaka suklaamousse

suklaafondant ja viikunat

Suklaafondant

Kotiliesi.fi: Avokadojäädyke

X