Reseptit

Avokadojäätelö ja ranskalaiset suklaamuffinit

1.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Avokadojäätelö maistuu lämpimien, sisältä pehmeiden suklaamuffinien kanssa.

Ainekset

200 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Avokadojäätelö

3 l vaniljajäätelöä
4 kypsää avokadoa
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl tomusokeria
sitruunamehua

Valmistusohje

Suklaamuffinit:
Sulata voi kattilassa. Paloittele sekaan suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja kääntele sekaan jäähtynyt voi-suklaaseos. Vuoraa muffinivuoan kolot paperisilla vuoilla. Jaa taikina vuokiin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat reunoiltaan kypsyneet, mutta keskeltä juoksevan pehmeitä. Pakasta muffinit.

Avokadojäätelö:
Anna jäätelön pehmitä. Kuori ja paloittele avokadot. Puserra päälle sitruunamehua. Soseuta avokadot tomu- ja vaniljasokerin kanssa soseeksi. Lisää pehmeä jäätelö ja sekoita massa tasaiseksi. Pakasta jäätelö. Ota jäätelöstä tarjoiluvaiheessa palloja lämpimien suklaaleivonnaisten päälle.

Lisää jälkiruokia, joissa on avokadoa tai suklaata:

985734-raakaleivos,590.jpg
Pähkinäiset raakaleivokset

Raaka suklaamousse
Raaka suklaamousse

suklaafondant ja viikunat
Suklaafondant

Kotiliesi.fi: Avokadojäädyke