188532-avokadokeitto.jpg
Reseptit

Avokadokeitto

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 avokadoa
  • 1 sitruunan mehu
  • 5 dl kylmää kanalientä tai kasvislientä
  • 2 dl kevyttä ranskankermaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 punainen chili
  • 3 mausteista raakamakkaraa (esim. chorizoa)
  • suolaa, mustapippuria

Pinnalle

  • avokadoöljyä
  • silputtua korianteria

Valmistusohje

1. Tee liemi kuutiosta ja anna jäähtyä. Halkaise avokadot, poista kivet veitsellä kiertämällä. Kaavi hedelmäliha kuoresta ja soseuta sitruunamehun kanssa.

2. Lisää avokadososeeseen kanaliemi, ranskankerma ja juustokumina. Mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda chilinpalkoa hetki valurautapannulla, halkaise palko, poista siemenet ja silppua chili. Lisää keittoon. Pyöristä keiton makua tarvittaessa tilkalla juoksevaa hunajaa.

3. Puserra makkaramassa kuorestaan pannulle. Murena haarukalla jauhelihamaiseksi ja paahda kypsäksi.

4. Lusikoi kuumat makkarapalat kylmän keiton pinnalle. Lisää loraus avokadoöljyä ja silppua pinnalle korianteria.

X