Reseptit

Avokadokeitto ja paahdettuja kikherneitä

Kylmä avokadokeitto on ihanan raikas lounasruoka vaikka töihin mukaan otettavaksi. Paahdetut kikiherneet antavat lisämakua ja ruokaisuutta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Pannulla tai uunissa rapeiksi paahdetut kikherneet rouskuvat niin, että naapurikin kuulee. Lisää niitä keittojen päälle tai sujauta salaatteihin.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokadokeitto:

  • 4 avokadoa
  • 1 kurkku paloiteltuna
  • 2 1/2 dl kaura- tai mantelijuomaa
  • 2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl siideriviinietikkaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • ripaus mustapippuria

Paahdetut kikherneet:

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä valutettuna
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1/2 tl garam masala -mausteseosta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Aloita kikherneistä. Valuta kikherneet lävikössä ja kaada ne kulhoon.

2. Sekoita joukkoon oliiviöljy, garam masala, suola sekä pippuri.

3. Kaada herneet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

4. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha tehosekoittimeen.

5. Lisää kaikki loput keiton aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää mantelimaitoa (tai vettä), jos keitto jää liian paksuksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

6. Jaa keitto kulhoihin ja lisää päälle paahdetut kikherneet.

7. Kylmän keiton ja kuumien kikherneiden yhdistelmä on mainio!

X