avokadopasta ja tomaattisalsa
Parhaan makuinen salsa syntyy kirsikkatomaateista.
Reseptit

Avokadopasta ja tomaattisalsa

Avokado lisätään pastaan soseutettuna. Parhaan makuinen salsa syntyy kirsikkatomaateista.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g pastaa (spagettia)
  • 2-3 avokadoa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 valkosipulinkysi
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Salsa

  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 10 basilikanlehteä
  • 1 punasipuli
  • tilkka oliiviöljyä
  • chilirouhetta
  • suolaa
  • msutapippuria

Valmistusohje

1. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Soseuta avokadot. Lisää soseeseen parmesaaniraaste, murskattu valkosipuli ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Silppua tomaatit, basilikanlehdet ja sipuli. Lisää seokseen tilkka oliiviöljyä ja mausta salsa chilillä, suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita avokadotahna kuumaan pastaan ja lisää annosten pinnalle tomaattisalsaa.

Katso myös nämä kasvispastat:

avokado-vuohenjuustopastaa

Avokado-vuohenjuustopestoa ja pastaa

pastaa ja timjamitomaatteja

Pastaa timjamitomaattien kera

Taysjyvapastaa_ja_salsaa

Täysjyväpasta ja kuuma tomaattisalsa

Kotiliesi.fi: Annan avokadopasta

X