Reseptit

Avokadopesto

Avokadopesto on perinteistä yrttipestoa tuhdimpi ja paksumpi. Avokadopesto sopii hyvin esimerkiksi leivän päälle tai texmex-ruokien kanssa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokadopesto:

  • 1 avokado
  • 1 limetti
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 dl basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu.

2. Lisää parmesaaniraaste, basilika, murskattu valkosipulinkynsi, auringonkukansiemenet ja oliiviöljy.

3. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla makusi mukaan.

X