Reseptit

Avokadosalaatti viiriäisenmunien kera

Hyviä rasvoja sisältävästä avokadosta saa valmistettua herkullisen salaatin. Viiriäisenmunat tekevät salaatista hieman erikoisemman, mutta oman maun mukaan ne voidaan myös vaihtaa kananmuniin.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g salaattisekoitusta
  • 1 porkkana
  • 1 avokado
  • ½ granaattiomenan siemenet
  • ½ verigreippiä
  • 10 keitettyä viiriäisenmunaa (tai manteleita)
  • 2 rkl saksanpähkinäöljyä (tai oliiviöljyä)
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • ripaus pippuria myllystä

Valmistusohje

Viiriäisenmunat voi vaihtaa pariin kananmunaan tai noin desilitraan kuorittuja manteleita.

  1. Keitä viiriäisenmunat koviksi, jäähdytä ja kuori. Koverra granaattiomenan siemenet kuorestaan.
  2. Kuori ja suikaloi porkkana kuorimaveitsellä, kuori ja pilko avokado sekä greippi.
  3. Asettele salaatinlehdet tarjoiluastiaan, lisää muut ainekset, valuta päälle pähkinäöljyä sekä ripauta aavistus suolaa ja pippuria.

1020 kJ (240 kcal)/1 annos

X