Reseptit

Äyriäiskeitto

5.1.2020 Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Lempeästi savupaprikajauheella, valkosipulilla ja fenkolilla maustetussa tomaattipohjaisessa äyriäiskeitossa on tuulahdus Espanjaa. Savustetut purkkisimpukat ja suolaliemeen säilötyt katkaravut pysyvät keitossa mehevinä ja tuovat makuun oman jujunsa.

Ainekset

Äyriäiskeitto:

1 pieni fenkoli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (500 g ) paseerattua tomaattia
4 dl kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl sokeria
1 tl savupaprikajauhetta
3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
(suolaa)
1 prk (180 g) savustettuja simpukoita
1 prk (180 g) isoja katkarapuja tai katkaravun pyrstöjä suolaliemessä

Valmistusohje

1. Halkaise fenkoli, huuhtele ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna kattilassa paseerattu tomaatti, kasvisliemi ja valkoviini. Mausta sokerilla, savupaprikajauheella ja timjamilla. Lisää valkosipulit ja fenkolit. Keitä 10 minuuttia. Lisää joukkoon liemestä valutetut simpukat ja katkaravunpyrstöt. Keitä vielä 5 minuuttia.

3. Tarjoile keiton kanssa uunissa paahdettuja juustoleipiä.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme