Äyriäisleivät ja samppanjakastike
Pienet äyriäisleivät on silattu kuohkealla samppanjakastikkeella. Samppanjan sijaan voit käyttää kastikkeeseen kuohuviiniä.
Ainekset
Täyte:
- 8 kampasimpukkaa
- 8 jättikatkaravunpyrstöä
- 2 rkl voi-öljyseosta
- 1 tl hiutalesuolaa
- pippuria myllystä
Kastike:
- 100 g voita
- 2 huoneenlämpöistä keltuaista
- 3/4 dl samppanjaa
- 2-3 tl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- ripaus cayennepippuria
- ripaus valkopippuria
Koristeeksi:
- timjaminlehtiä
Lisäksi:
- vaaleaa juurileipää paahdettuna
Valmistusohje
1. Anna kampasimpukoiden ja jättikatkarapujen sulaa hitaasti jääkaapissa.
2. Tee ensin kastike. Sulata voi pienessä kattilassa. Anna voin asettua hetki ja valuta se toiseen astiaan niin, että sakka jää kattilaan.
3. Mittaa keltuaiset ja samppanja metalliseen kulhoon. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvan kuumaa vettä. Kuumenna seosta hyvin vatkaten, kunnes se on paksua ja ilmavaa. Nosta astia pois vesihauteesta. Lisää voi ohuena nauhana hyvin vatkaten. Mausta kastike pippureilla ja pidä se lämpimänä vesihauteessa.
4. Kuivaa äyriäiset talouspaperin päällä. Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseosta. Pannu saa olla hyvin kuuma. Paista ensin kampasimpukat (n. 1 min/puoli) ja sitten jättikatkaravut (n. 1 1/2min/puoli). Mausta äyriäiset ja nosta pienten paahdettujen leipäviipaleiden päälle. Valuta pinnalle kastiketta ja koristele timjaminlehdillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous