Äyriäistortillat ja kirpakka yrttikastike
Reseptit

Äyriäistortillat ja kirpakka yrttikastike

Äyriäistortillat kootaan kuumalla pannulla paistetuista kampasimpukoista ja jättikatkaravun pyrstöistä. Vihreä yrtti-avokadokastike raikastuu limettimehulla
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Äyriäistortillat

  • 4 maissitortillaa
  • 8 kampasimpukkaa
  • 8 jättikatkaravun pyrstöä (raakaa)
  • 2 rkl voi-öljyseosta
  • hiutalesuolaa
  • mustapippuria

Kirpakka yrttikastike:

  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1-2 vihreää chiliä
  • 1 avokado
  • 1/2 kurkku
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl limetin mehua
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi:

  • limettilohkoja
  • ranskankermaa

Valmistusohje

Äyriäistorillat tehdään helposti näin: 

1. Sulata kampasimpukat ja katkaravunpyrstöt siivilässä. Poista sulaneista ravunpyrstöistä suolet. Paahda kastiketta varten halkaistut chilit ja valkosipulinkynsi kuivalla pannulla, kunnes chili ruskistuu sieltä täältä.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha tehosekoittimeen. Lisää muut kastikeainekset. Pyöräytä ainekset sileäksi.

3. Kuivaa sulaneet äyriäiset paperilla. Kuumenna öljy-voiseos pannulla hyvin kuumaksi. Paista kampasimpukoita 2 minuuttia per puoli ja ravunpyrstöjä 2–3 minuuttia per puoli. Ripottele päälle hiutalesuolaa ja mustapippuria. Kuumenna tortillat öljyssä pannulla ja nosta päälle äyriäiset. Lisää päälle kastiketta ja nokare ranskankermaa. Tarjoa heti äyriäistortillat limettilohkojen kanssa.

Katso myös: Mehevät lohitacot

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalatacot

X