Balsamico-punakaali
Tarjoa balsamico-punakaali esimerkiksi joulumakkaroiden tai -kinkun lisukkeena.
Ainekset
Balsamico-punakaali
- ½ punakaalia
- 1 punasipuli
- voita tai öljyä
- 1/2 - 1 dl balsamicoa
- 1–2 rkl siirappia
- 2 dl kasvislientä
- 1 omena
- suolaa
- pippuria
- silputtua persiljaa
Valmistusohje
Balsamico-punakaali tehdään helposti näin:
1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Silppua sipuli. Kuumenna kaali-sipulisekoitusta paistokasarissa voissa tai öljyssä noin 10 minuuttia.
2. Kaada päälle balsamico ja kasvisliemi, mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla.
3. Anna kaalin hautua kannen alla puolisen tuntia. Lisää kuutioitu omena hauduttamisen puolivälissä.
4. Silppua valmiin punakaalihöystön pinnalle persiljaa. Tarjoa balsamico-punakaali esimerkiksi ankankoipien ja makkaroiden tai joulukinkun lisukkeena.
Katso myös Kotiliesi.fi: Punakaali on kaaliperheen väripilkku – kokeile kaalia raakana ja kypsennettynä
Kommentit
Ohjeella tulee liian hapanta miun makuun. Kanattaa vähentää Balsmicon määrää
Kommentit
Ohjeella tulee liian hapanta miun makuun. Kanattaa vähentää Balsmicon määrää
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous