Reseptit

Balsamico-punakaali

Tarjoa balsamico-punakaali esimerkiksi joulumakkaroiden tai -kinkun lisukkeena.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Balsamico-punakaali

  • ½ punakaalia
  • 1 punasipuli
  • voita tai öljyä
  • 1/2 - 1 dl balsamicoa
  • 1–2 rkl siirappia
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 omena
  • suolaa
  • pippuria
  • silputtua persiljaa

Valmistusohje

Balsamico-punakaali tehdään helposti näin:

1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Silppua sipuli. Kuumenna kaali-sipulisekoitusta paistokasarissa voissa tai öljyssä noin 10 minuuttia.

2. Kaada päälle balsamico ja kasvisliemi, mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla.

3. Anna kaalin hautua kannen alla puolisen tuntia. Lisää kuutioitu omena hauduttamisen puolivälissä.

4. Silppua valmiin punakaalihöystön pinnalle persiljaa. Tarjoa balsamico-punakaali esimerkiksi ankankoipien ja makkaroiden tai joulukinkun lisukkeena.

Katso myös Kotiliesi.fi: Punakaali on kaaliperheen väripilkku – kokeile kaalia raakana ja kypsennettynä

X