Balsamicosilakat
Silakat ovat parhaimmillaan 2–3 vuorokauden marinoinnin jälkeen.
Ainekset
- noin 300 g silakkafileitä
- 5 dl vettä
- 0.5 rkl suolaa
- 0.5 dl väkiviinaetikkaa
Marinadi
- 1 dl öljyä
- 0.5 dl balsamicoa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 3 rkl hienonnettuja yrttejä (persiljaa, basilikaa, oreganoa)
Valmistusohje
1. Laita nahattomiksi kuoritut silakkafileet likoamaan etikka-suolaveteen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Valuta silakat huolella.
2. Sekoita marinadi ja kaada silakoiden päälle. Silakat ovat valmiita nautittaviksi vuorokauden kuluttua, mutta parhaimmillaan ne ovat 2–3 vuorokauden marinoinnin jälkeen.
3. Tarjoile silakat saaristolaisleivän kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous