Reseptit

Balsamicosilakat

Silakat ovat parhaimmillaan 2–3 vuorokauden marinoinnin jälkeen.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 300 g silakkafileitä
  • 5 dl vettä
  • 0.5 rkl suolaa
  • 0.5 dl väkiviinaetikkaa

Marinadi

  • 1 dl öljyä
  • 0.5 dl balsamicoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettuja yrttejä (persiljaa, basilikaa, oreganoa)

Valmistusohje

1. Laita nahattomiksi kuoritut silakkafileet likoamaan etikka-suolaveteen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Valuta silakat huolella.

2. Sekoita marinadi ja kaada silakoiden päälle. Silakat ovat valmiita nautittaviksi vuorokauden kuluttua, mutta parhaimmillaan ne ovat 2–3 vuorokauden marinoinnin jälkeen.

3. Tarjoile silakat saaristolaisleivän kera.

X