Balsamicotomaatit
Balsamicotomaatit sopivat salaattien komponentiksi tai lisukkeeksi sellaisenaan vaikkapa erilaisille kesäisille grilliruoille.
Ainekset
Balsamicotomaatit
- 500 g kirsikkatomaatteja
- 1 dl rypsiöljyä
- 1/2 dl tummaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
Balsamicotomaatit tehdään helposti näin:
1. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
2. Sekoita makuaineet kulhossa keskenään.
3. Kääntele joukkoon tomaatit.
4. Anna marinoitua muutama tunti.
5. Tarkista maku.
6. Lusikoi balsamicotomaatit liemineen puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Balsamicotomaatit säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Katso myös: Tomaatti x 10: näitä herkkuja voit nauttia hyvällä omallatunnolla
Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaattilajikkeet vaihtelevat väriltään, kooltaan ja makeudeltaan: tiesitkö, että tummat tomaatit ovat superfoodia?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous