Reseptit

Balsamicotomaatit

Balsamicotomaatit sopivat salaattien komponentiksi tai lisukkeeksi sellaisenaan vaikkapa erilaisille kesäisille grilliruoille.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Balsamicotomaatit

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl tummaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

Balsamicotomaatit tehdään helposti näin:

1. Pese ja halkaise kirsikka­tomaatit.

2. Sekoita makuaineet kulhos­sa keskenään.

3. Kääntele joukkoon tomaatit.

4. Anna marinoitua muutama tunti.

5. Tarkista maku.

6. Lusikoi balsamicotomaatit liemineen puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Balsamico­tomaatit säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Katso myös: Tomaatti x 10: näitä herkkuja voit nauttia hyvällä omallatunnolla

Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaattilajikkeet vaihtelevat väriltään, kooltaan  ja makeudeltaan: tiesitkö, että tummat tomaatit ovat superfoodia?

X