Banaani-kikhernecurry
Banaanit kypsyvät tummaksi nopeaksi. Seuraavan kerran, kun olet heittämässä ylikypsiä banaaneja pois, hyödynnä ne mieluummin ruoanlaitossa, kuten kikhernecurryssa.
Ainekset
- 2 kypsää banaania
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 tl öljyä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 prk (170 g) esikeitettyjä kikherneitä
- 1 dl kasvislientä
- 2 tomaattia
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- ripaus suolaa
pinnalle:
- tuoretta korianteria
- chiliä
Valmistusohje
Ylikypsä banaani antaa mukavan makeuden etniseen curryruokaan, kuten banaanikikhernecurryyn.
1. Kuori ja viipaloi banaanit. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä hetki öljyssä. Lisää joukkoon mausteet.
2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Pilko tomaatit. Lisää ne kasvisliemen kanssa pannulle. Keitä muutama minuutti. Lisää banaanit ja jogurtti. Kiehauta kastike ja mausta.
Kommentit
Sama juttu. Jos banaani kuuluu kärkisuosikeihin niin ok. Koitan toisen kerran ehkä puolikkaalla banaanilla ja lopun tilalle vaikka munakoisoa ja porkkanaa. Liemi oli kyllä maukas.
Kommentit
Ihan hyvää. Olisi voinut ehkä olla hieman tulisempaa tai mausteisempaa (tosin itse jätinkin inkiväärin ja kurkuman pois, tuli halvemmaksi). Banaanin maku oli hallitseva. Mielenkiintoista kuitenkin, kuinka kikherneistä saa vaikka mitä täyttäviä ruokia!
Sama juttu. Jos banaani kuuluu kärkisuosikeihin niin ok. Koitan toisen kerran ehkä puolikkaalla banaanilla ja lopun tilalle vaikka munakoisoa ja porkkanaa. Liemi oli kyllä maukas.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous