Reseptit

Banaani-kikhernecurry

Banaanit kypsyvät tummaksi nopeaksi. Seuraavan kerran, kun olet heittämässä ylikypsiä banaaneja pois, hyödynnä ne mieluummin ruoanlaitossa, kuten kikhernecurryssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kypsää banaania
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 tl öljyä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 prk (170 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 tomaattia
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • ripaus suolaa

pinnalle:

  • tuoretta korianteria
  • chiliä

Valmistusohje

Ylikypsä banaani antaa mukavan makeuden etniseen curryruokaan, kuten banaanikikhernecurryyn.

1. Kuori ja viipaloi banaanit. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä hetki öljyssä. Lisää joukkoon mausteet.

2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Pilko tomaatit. Lisää ne kasvisliemen kanssa pannulle. Keitä muutama minuutti. Lisää banaanit ja jogurtti. Kiehauta kastike ja mausta.

X