Reseptit

Banaani-kookospiiras

Banaani-kookospiiras on makea herkku.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 2 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 3 banaania
  • 2 dl maitoa
  • 3 keltuaista
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 rkl maissi- tai ohratärkkelystä
  • 3 rkl kookoskermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl tummaa rommia
  • kookoshiutaleita

Valmistusohje

 

1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää keltuainen ja kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä pakastimessa jonkin aikaa. Peitä pohja leivinpaperilla ja täytä vuoka kuivilla pavuilla tai herneillä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin 15–20 minuuttia, poista herneet ja jatka kypsennystä kunnes pohja on kypsä.

2. Mittaa maito, keltuaiset, tärkkelys ja sokeri kattilaan. Kypsennä hiljaisella lämmöllä sekoitellen noin 15 minuuttia. Lisää kookoskerma ja vanilja. Jäähdytä kiisseli välillä sekoitellen

3. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Mausta rommilla. Levitä kerros banaaniviipaleita kakkupohjalle, lisää kiisseli ja toinen kerros banaania. Peitä valmis piiras kermavaahdolla ja koristele banaaniviipaleilla ja kuivalla pannulla paahdetuilla kookoshiutaleilla.

X