Reseptit

Banaanipaistos

Banaanipaistos on helppo ja superherkullinen jälkiruoka. Samalla reseptillä onnistuu paistos myös vaikkapa omenalla tai päärynällä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Banaanipaistos

  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 1/2 dl appelsiinimehua
  • 1 tl kanelia
  • 1/4 tl suolaa
  • 5 kypsää banaania paloina

Pinnalle

  • 3/4 dl fariinisokeria
  • 75 g voita
  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 75 g pekaanipähkinöitä rouhittuna

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Banaanipaistos tehdään helposti näin:

1. Sekoita kulhossa fariinisokeri, appelsiinimehu, kaneli ja suola. Kääntele joukkoon banaanipalat, palat saavat olla reiluja.

2. Kaada seos keskikokoiseen uunivuokaan.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin kullan ruskean värin.

5. Tarjoa banaanipaistos  vaniljajäätelön kanssa.

Katso myösGluteeniton banaanileipä, pehmeät banaanipannarit + 6 muuta mehevää ideaa, joihin tummuneet banaanit voi hyödyntää

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä banaanista? Syö banaani välipalana ja upota ylikypsät ja tummuneet banaanit makeisiin herkkuihin

X