Reseptit

Basilika-melonisalaatti

Kokoa melonikuutioista, basilikasta, rucolasta, raejuustosta ja oliiveista raikas salaatti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 1.2 kg vesimelonia
  • 2 dl basilikanlehtiä
  • 1 ruukku rucolaa
  • 100 g raejuustoa
  • 1.5 dl kivettömiä Kalamata-oliiveja

kastike:

  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3–4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • tuoretta mustapippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi punasipuli.

2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää joukkoon punasipulit hetkeksi marinoitumaan.

3. Kuori meloni veitsellä ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.

4. Kääntele melonikuutiot, basilikanlehdet, rucola, raejuusto ja oliivit varovasti sekaisin kulhossa.

5. Lisää kastike ja sipulit ja tarjoile.

X