Reseptit

Basilika-melonisalaatti

21.8.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Kokoa melonikuutioista, basilikasta, rucolasta, raejuustosta ja oliiveista raikas salaatti.

Ainekset

1 punasipuli
1.2 kg vesimelonia
2 dl basilikanlehtiä
1 ruukku rucolaa
100 g raejuustoa
1.5 dl kivettömiä Kalamata-oliiveja

kastike:

2 rkl valkoviinietikkaa
3–4 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
tuoretta mustapippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi punasipuli.

2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää joukkoon punasipulit hetkeksi marinoitumaan.

3. Kuori meloni veitsellä ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.

4. Kääntele melonikuutiot, basilikanlehdet, rucola, raejuusto ja oliivit varovasti sekaisin kulhossa.

5. Lisää kastike ja sipulit ja tarjoile.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme