Reseptit

Basilika-tuorehernekeitto

14.8.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tuoreista herneis­tä valmistettu keitto on parasta kesäruokaa. Se on loistavaa tarjot­tavaa myös kyl­mänä. Voit silloin notkistaa keittoa kivennäisvedellä tai valkoviinillä.

Ainekset

Basilika-tuorehernekeitto:

2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
ripaus chilijauhetta
500 g tuoreita herneitä
1 ruukku tuoretta basilikaa
3 rkl cashewpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä
7 1/2 dl kasvislientä (tai vettä)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi:

1 dl paksua maustamatonta jogurttia
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää sipulit ja chilijauhe. Kuullota pari minuuttia. Lisää herneet, basilika, pähkinät ja liemi. Kiehauta ja soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Ohenna keittoa tarvittaessa kiehuvalla vedellä tai kasvisliemellä.

3. Mausta jogurtti sitruunalla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Jaa keitto lautasille ja viimeistele maustetulla jogurtilla.