Reseptit

Basilikalla täytetyt silakkapihvit ja sinappista perunasalaattia

Silakat saavat täytteekseen tuoretta basilikaa. Tee perunasalaatti jääkaappiin valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin ruoka on pöydässä vielä nopeammin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 dl tuoretta basilikaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen

Sinappinen perunasalaatti

  • 500 g keitettyjä perunoita jäähtyneinä
  • 2-3 vartta kevätsipulia tai 1 dl ruohosipulia
  • 1 dl kermaviiliä
  • yhden sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 rkl karkeaa dijon-sinappia

Valmistusohje

 

Valmista basilikalla täytetyt silakkapihvit ja sinappinen perunasalaatti näin:

1. Valmista ensin perunasalaatti. Viipaloi perunat ja hienonna kevät- tai ruohosipuli. Sekoita kaikki perunasalaatin ainekset kulhossa, tarkista maku ja nosta salaatti jääkaappiin tekeytymään
2. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla.
3. Hienonna basilika, pinjansiemenet ja valkosipulinkynsi ja sekoita ne keskenään pienessä kulhossa, lisää joukkoon myös oliiviöljy. Sipaise täytettä joka toiselle silakkafileelle ja käännä päälle toinen silakkafilee.
4. Kääntele silakkapihvit nopeasti korppujauhoissa ja paista ne rapeiksi voissa paistinpannulla. Tarjoile silakkapihvit sinappisen perunasalaatin kera.

X